Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Port Vell

2017.03.27

A Port Vell (Öreg Kikötő) régen egy kikötő volt, ma szórakoztatási központ és yacht-parkoló. A felújítást 1992 előtt végezték el, még mielőtt a barcelonai olimpia elkezdődött volna.

A Port Vell nagyon közel fekszik a Les Rambles utcákhoz (mely igazából csak egy utca, amit több utcaszakaszra tagoltak). Magát a kikötőt a Rambla del Mar köti össze a híres utcával. A Rambla del Mar egy fából készült gyalogoshíd, mely a Maremàgnumhoz, egy óriási bevásárlóközponthoz vezet. Itt diszkók, számtalan étterem, bár és üzlet található, és az éjszakai élet egyik központja.

A Maremàgnum mögött található az Aquarium, amely több mint 8000 tengeri élőlényt mutat a látogatóknak. Az akvárium folyosóin pompás látvány tárul az ember szeme elé, ahogy a 6 millió liter vízben cápák úsznak el az üveg felett, hínárok, polipok, ráják, sőt, mélytengeri halak élik az életüket az orrunk előtt. Az Aquarium Európa egyik legnagyobb akváriuma.

A Port Vellhez tartozik egy IMAX-mozi és a Palau de Mar (Tengeri Palota). Ez utóbbi a kikötő egyetlen megmaradt raktárépülete, ma irodákkal és éttermekkel van tele. Itt található a Museu d'Historia de Catalunya (Katalónia Történelmi Múzeuma), amely Katalónia történelmét az őskortól napjainkig mutatja be.

Ha a Port Vell felé sétálunk, akkor még az öreg vámépületet is nézzük meg.

Cím: Portal de la Pau, 6 08039 Barcelona
Telefonszám: 93 298 6000
E-mail: 
sau@portdebarcelona.cat
Honlap: http://www.portdebarcelona.cat/
8436528365_f0bde13326_b.jpg
1024px-port-vell-night.jpg
barcelona-skyline-including-port-vell-sangrada-familia-and-torre-agbar.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.