Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Placa Reial

2017.03.09

Barcelona gótikus negyedének szívében fekszik a Plaça Reial (magyarul Király tér), a Les Rambles utca mellett. A tér az egyik legforgalmasabb turistaközpont.

A teret Francesc Daniel Molina i Casamajó tervezte még a 19. században, a teret megvilágító lámpákat viszont Gaudí.

Olyan híres éjszakai klubok nyílnak a Plaça Reialra, mint a Sidecar, a Jamboree és a Karma. Ha szeptember végén járunk errefelé, akkor a La Mercè, a barcelona városi fesztivál zsibongását is élvezhetjük. Ilyenkor nemcsak az állandó koncertek zenéje tölti be a teret, hanem a katalán borfesztivál és a zenére ritmizált pirotechnikai bemutatók is. A La Mercè hivatalosan szeptember 24-én kezdődik, de a mediterrán katalánokról beszélünk, tehát már előtte pár nappal buliznak. Természetesen a szabadtéri koncertek nem korlátozódnak a fesztivál idejére, a Plaça Reialnak fesztiválokat megszégyenítő zenei programfüzete van.

Ha nincs kedvünk a zenéhez, akkor szombatonként déltől kettőig ingyenes foglalkozás keretében mutatják be (és tanítják meg), hogy hogyan lehet újrahasznosítható anyagokból művészeti alkotásokat létrehozni.

A Plaça Reial zsúfolva van éttermekkel. Gyakorlatilag nem lehet úgy lefotózni a teret, hogy azon ne szerepeljen egy rakás éttermi asztal és szék, illetve a pálmafák. A téren ami nem étterem, az szálloda: a leghíresebb a Hotel Roma Reial.

A Plaça Reialra a hármas metróvonallal jutunk el, ha a Liceu állomáson szállunk le.

placa-reial-barcelona-spain.jpg
barcelona-cafe_1658074c.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.