Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parc de la Ciutadella

2017.03.09

Barcelona központi parkja a 30 hektáros Parc de la Ciutadella az 1888-as világkiállításra készült el. A park helyet ad egy tónak, egy állatkertnek, egy szökőkútnak, két múzeumnak, és magának a katalán parlamentnek is. A Citadella Park két oldalról közelíthető meg, a Pujades, valamint a Picasso sétálóutcákról.

A park északi csücskében van a Cascada (vagyis a vízesés), amely a park híres szökőkútja. A víz egy diadalíven át zuhog a tóba, a látványt szobrok és vízoszlopok teszik még szebbé. Joseph Fontseré tervezte, de közreműködött az akkor még ismeretlen Antoni Gaudí is.

A csónakázótó nemcsak szép, hanem élő is. Számtalan hal- és teknősfaj él a vízben, s apró földszigeteken nőnek a fák, melyek mintha úsznának a víz felszínén.

A Citadella Park állatkertje nemcsak a valaha ott élt albínó gorilláról híres, hanem az ott élő többi 7500 állatról és az Állatkerti Múzeumról is. A Földtani Múzeum megalakulását egy tudósnak, Francisco Martorell i Peñanak köszönheti, aki a teljes gyűjteményét (műtárgyakat, mintákat, könyveket stb.) a városnak adományozta.

A katalán parlament a katalánok autonómiatörekvéseinek egyik kézzelfogható (és működő) szimbóluma, s hányattatott történelme miatt csak a kápolna maradt meg eredeti formájában, az épületet többször felújították és átépítették. Az épületet használták fegyverraktárnak, királyi szállásnak és múzeumnak is, 1977 óta számít Katalónia parlamentjének, 2004 óta pedig csak parlamenti funkciója van.

Nyitva tartás:
Március 23.-Szeptember 22.: 10:00-20:00
Szeptember 23.-Március 22.: 10:00-18:00

7fcae461f718dfbbc05985a40f9b5441.jpg
parc-de-la-ciutadella_resize_2.jpg
parc-de-la-ciutadella-by-comnicati.jpg
tres_dragones_monllar.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.