Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


La Rambla

2017.03.05

A La Rambla az észak-spanyol város legismertebb utcája, sétáló- és bevásárló utca egyben. Érdekessége az utcában található számos mandula- és virágárus, melyek évszázadok óta állnak ugyanazon helyeken, és egy-egy család birtokában vannak.

A sétálóutca széles, középső részén helyezkednek el az árusok, a legváltozatosabb termékkínálattal. Az utca két szélén kialakított járdára pedig számos étterem és bolt nyílik. A La Rambla utcájában nem csak a turisták is gyakori vendégek, de a zsebtolvajok is, így itt érdemes kiemelten figyelni.

Az utcában emellett több látnivaló is akad. Ezek egyike a Font de Canaletes nevezetű, 19. századi szökőkút. A legenda szerint, aki a kút vizéből iszik, biztosan vissza fog térni a városba. Itt található továbbá a barokk stílusú Església de Betlem. Bár a templom jelentős része tűzvész és háború áldozata lett, azonban még ma is fontos jelképe a katolikus egyház hajdani gazdagságának, illetve az ország erős vallási gyökereinek.

Ebben az utcában található továbbá a Monument a Colom. A tenger felé mutató szobrot 1888-ban állították Kolombusz Kristóf Amerikából való visszatérésének emlékére. Az emlékmű tetejére lifttel lehet feljutni, onnan fantasztikus kilátás nyílik a La Rambla környékére.

la-rambla.jpg
a-walk-down-la-rambla.-barcelona-10.jpg
la-rambla-barcelona.jpg
558f8423c64550870d2e16bcbed0d1fd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.